Alea iacta est: een begin met oud-Grieks en Latijn, met een snufje mythologie

Door: Gerdi van Putten

6 lessen, 1 x per 14 dagen op maandag van 19.30 – 21.30 uur.

Start: 14 januari 2019.

Kosten: € 95,00. Materiaalkosten: € 10,00. Dit is € 15,83 per les.

Min/max. aantal deelnemers: 7/12 personen.

Korte inhoud:

Alea iacta est betekent: de teerling (dobbelsteen) is geworpen, een uitspraak van Julius Caesar, die in 49 voor Christus lange tijd aarzelde of hij met zijn troepen het riviertje de Rubicon over zou steken. Het betekent zoveel als “op goed geluk”; de beslissing is genomen, nu kijken hoe het uitpakt, maar terug kon hij niet…..

zo erg is het met u niet, als u deel gaat nemen aan deze cursus van 6 avonden, 1 x per 2 weken. Als het echt niet bevalt, mag u afhaken….. maar dat doet u vast niet, want het is fascinerend om een kijkje te nemen in de Griekse en Romeinse cultuur en een begin te maken met het lezen van hun talen. Onze beschaving is gebaseerd op de klassieke oudheid. Ook veel woorden uit de huidige westerse talen komen uit het Grieks of Latijn.

We gaan met elkaar zoeken naar overeenkomsten, brengen een bezoekje aan de godenwereld, en gaan snuffelen aan eenvoudige teksten.

U krijgt per keer een klein beetje ‘huiswerk’ mee! Het is handig om een schrift of aantekenboekje/blokje mee te nemen.

De docente heeft een aantal jaar als docent Klassieke Talen lesgegeven op diverse scholen voor gymnasiaal onderwijs; daar was de doelgroep pubers. Voor deze cursus maakt de leeftijd niet uit. Als talen en cultuur uw interesse hebben gooi de teerling, wacht niet eens op de uitkomst, maar kom gezellig meedoen met deze cursus bij het SKAC!