Hatha Yoga

Docent: Simone van Oord

Hatha is een yoga vorm met ademhalingsoefeningen, inspanning ‘ha’ en ontspanning ‘tha’. De oefeningen helpen om het lichaam gezond te houden en de geest in balans te brengen. De oefeningen zijn afwisselend makkelijk, toegankelijk en uitdagend.

Bij Hatha Yoga beginnen we altijd met een diepe buikademhaling en een dynamische warming-up, waarbij we onze houdingen synchroniseren met onze ademhaling. Vaak ook een reeks Surya Namaskar of zonnegroet genaamd, een vaste volgorde van lichaamshoudingen om het lichaam soepel te maken. Dit wordt gevolgd door meer actieve statische houdingen. We sluiten af met ontspannende oefeningen en savasana. Savasana is een volledige ontspanningshouding om de voordelen van de oefeningen te laten inwerken. Het symboliseert een moment van innerlijke vrede, Samadhi. Het is ook een perfecte voorbereiding ter meditatie.

Voor wie:
Voor beginners en gevorderden. Vraagt enige fysieke fitheid. Je bepaalt zelf de intensiteit door de uitvoering van de houding. Luister goed naar je lichaam. Forceer jezelf niet, iedere dag is anders. 

“Health is wealth, peace of mind is happiness, Yoga shows the way.” – Swami Vishnudevananda

De cursus is 1 x per week op woensdag van 19:00 tot 20:00 uur.