Interieur adviezen en ontwerpen

Door: Huub van Rheenen

In de cursus Interieur Adviezen / Ontwerpen gaan we stapje voor stapje doornemen en behandelen, hoe we van een eerste opmeting van een ruimte, uiteindelijk tot een interieur ontwerp kunnen komen.

Wat komt daar bij kijken? Allereerst gaan we opmeten; welke voorwerpen van een ruimte als ramen, deuren, maar ook meubels, we gaan opmeten en waar begin je dan te meten, hoe doe je dat. Deze opgemeten waardes gaan we in een tekening zetten, dat gaat geen uitgewerkte digitale tekening worden, maar een met de handgemaakte schets van de ruimte, met getekend waar de ramen, deuren en ook muren etc. staan, en ook belangrijk, hoe dik die muren zijn en waarom ze niet allemaal even dik zijn. Daarvoor gaan we het ook hebben hoe je een raam of deur aangeeft/ tekent, of een stoel of kast. Als we zo’n tekening schetsmatig gemaakt hebben, gaan we ontwerpen!

Door eerst een paar oefeningen te doen met het tekenen van simpele vormen, gaan we deze vormen schetsmatig veranderen, tot hele andere vormen of wellicht voorwerpen. Uiteraard gaan we het ook over kleuren en materialen / stoffen hebben. En wellicht een bezoek afleggen bij een expositie m.b.t. interieurarchitectuur.

De cursus bestaat uit 4 lessen, 1 x per week op donderdag van 19.30 – 2100 uur. Kosten voor deze cursus zijn € 65,00.

Interesse? Laat het weten via mail naar cursussen@skac.nl ons online inschrijfformulier, of per post naar SKAC, Gilzeweg 12, 4861 AT Chaam

Some More Cool Projects